NOTICE - SOUTHERN DISTRICT CONTINUING LEGAL EDUCATION PROGRAM AT MANHATTAN COURTHOUSE

New York State — Federal Judicial Council Advisory Committee

Topic: Which Court? State or Federal and Why?/Selecting Your Jurisdiction

Approved for 2 CLE Credits: Professional Practice

REGISTRATION - http://ww2.ca2.uscourts.gov/cle/login.aspx

TIMED AGENDA

Opening presentation by

SDNY Judge P. Kevin Castel 20 minutes 5:00-5:20 pm

Judge Panel 30 minutes 5:20-5:50 pm

Comments from Lawyer Panel 10 minutes 5:50-6:00 pm

Questions from Audience 10 minutes 6:00-6:10 pm

Break 10 minutes 6:10-6:20 pm

Lawyer Panel 30 minutes 6:20-6:50 pm

Questions from Audience 10 minutes 6:50-7:00 pm

The complimentary program will consider factors which should be evaluated by counsel when determining whether suit should be brought in the State or Federal Courts, removed or remanded. An overview of Federal/State Jurisdictions shall include basic jurisdictional requirements, differences and defenses including attention to the nature of the case, docket issues, nature of the bench and bar in the respective jurisdictions, evidentiary/admissibility differences (i.e. experts), scope and supervision of discovery/electronic discovery, availability of summary disposition, jury venires and the jury selection process, the determination of issues of state law, and appellate issues such as interlocutory appeals.

The format shall consist of a presentation by Hon. P. Kevin Castel, Moderator, followed by questions to the lawyer and judicial panels with a question and answer period from the audience.

Presenters:

Hon. Kevin Castel S.D.N.Y. & Moderator

Hon. Angela M. Mazzarelli

Appellate Division, First Department

Hon. Denny Chin

Second Circuit Court of Appeals

Hon. Eileen Bransten

NYS Supreme Court, Commercial Div.

Thomas J. Kavaler

Cahill Gordon & Reindel, LLP

Bernice K. Leber Arent Fox LLP

Paul Napoli

Napoli Bern & Associates

Maria T. Vullo

Paul Weiss Rifkind Wharton & Garrison LLP

Date: May 7, 2014 Time: 5:00 p.m. - 7:00 p.m.

Place: United States District Court, Southern District of New York, Thurgood Marshall Courthouse, Courtroom 506, 40 Centre Street, New York, NY 10007.

Open to the first 250 registrants at 40 Centre Street; there will be no waitlist. CLE materials will be provided to all registrants prior to the program. There will be no

hardcopy materials.

Please arrive at the Courthouse no later than 4:15 pm prior to commencement for security and registration purposes. The program will start promptly at 5 p.m. with a reception to follow conclusion of program at 40 Centre Street.

This program is appropriate for newly admitted and experienced attorneys.

Questions may be directed to the Program Chair(s)

Bernice K. Leber - Bernice.Leber@arentfox.com; (212)484-3930 Maria T. Vullo - mvullo@paulweiss.com; (212) 373-3346